Welkom

WELKOM op de website van;

Eddy Huender (geboren 11 november 1937 te Scheveningen) woont en werkt al 65 jaar in Groningen. Sinds 1991 woont hij in Adorp waar hij eindelijk zijn droom zag uitkomen en wel een eigen atelier.

Eddy studeerde enkele jaren aan de kunstacademie en leerde het gebruik van kleuren van Arie Zuidersma, één van de zeer getalenteerde “De Ploeg” schilders, met wie hij regelmatig “uit schilderen” ging in de Groningse landschap.

Eddy’s werk lijkt een zinvol bestaan te geven aan het abstracte lijnenspel. De vrijheid en de opgewektheid van het werk creëren ruimte voor eigen gedachten en dromen.

Tegenwoordig gebruikt Eddy vooral acrylverf op doek aangebracht met de kwast of een spatel. Hij schildert voor zijn hobby thuis in zijn atelier en alleen dan als hij inspiratie heeft. Die inspiratie doet hij op door het lezen van boeken, bezoek aan exposities en musea, in zijn directe (woon)omgeving en op vakanties.

Reflectie op zijn werk en de woonomgeving krijgen gestalte in een van zijn werken “De fabriek (2012)”. Hij geeft hier zijn kijk op industriële ontwerpen in de 21-ste eeuw.

Ook de natuur heeft zijn bijzondere aandacht. Wie kent niet het beeld van het Groninger Landschap waarin de sterkste overleeft? o.a. weergegeven op zijn schilderij “Agressie in de lucht” (2011).

agressie in de lucht

Reacties zijn gesloten.